Verzuimbegeleiding

Ziekteverzuim kan uw organisatie al snel honderden euro’s per dag kosten. Dat is zonde en in veel gevallen ook nog eens onnodig. Werkverzuim biedt grondige en persoonlijke verzuimbegeleiding voor uw organisatie. Wij hebben als doel om het verzuimpercentage echt omlaag te brengen. Wij hanteren een nuchtere blik op de situatie en pakken de begeleiding pragmatisch aan. Op deze manier kunnen we vaak voorkomen dat werknemers (te) lang ziek zijn.

Hoe ziet onze verzuimbegeleiding er uit?

Optimale communicatie tussen u, uw (zieke) werknemer en Werkverzuim is voor ons essentieel. Daarom zorgen wij ervoor dat u een vaste casemanager krijgt, zodat er een kort lijntje tussen uw en ons bedrijf is. De casemanager is uw contactpersoon voor het verzuim binnen uw bedrijf. Zodra een van uw medewerkers zich ziek meldt, kunt u dat aan uw vaste casemanager doorgeven, zij pakt het verzuim dan verder op.

Uw casemanager gaat vanaf de tweede ziektedag aan de slag. Zij belt dan de betreffende medewerker in verband met de ziekmelding. Daarna wordt er contact met u opgenomen om onze bevindingen te bespreken en te bepalen of er actie vereist is. Hierbij kunt u denken aan een (tijdelijke) aanpassing van de werkzaamheden of het inschakelen van de bedrijfsarts.

De casemanager zorgt er tevens voor dat er een verzuimdossier wordt opgebouwd. Dit is een verplichting van het UWV (Wet Verbetering Poortwachter).

Wat kunt u nog meer van Werkverzuim verwachten als dienstverlening?

  • Spoor 2 re-integratie (ander werk bij een andere werkgever)
  • Outplacement begeleiding
  • Trainingen en opleidingen op het gebied van verzuim en arbodienstverlening
  • Quickscan bezwaarprocedure UWV
  • Arbeidsdeskundig consult
  • Werkplekonderzoek

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking óf als u vragen heeft. U kunt hiervoor het formulier hieronder invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Uw voordelen

Uw eigen casemanager

U krijgt een persoonlijke casemanager aangewezen die uw contactpersoon wordt.

Kennis en ervaring

Onze casemanagers zijn ervaren en weten alles over verzuim en wetgeving.

Breed netwerk

Wij hebben een breed netwerk aan bedrijfsartsen en andere externe verzuimprofessionals.