Verzuimbegeleiding

Wellicht bent u op zoek naar een arbodienstverlener die de verzuimbegeleiding voor zijn rekening kan nemen? Het liefst heeft u een bureau dat het verzuimpercentage omlaag brengt, maar tegelijkertijd uw medewerker niet als een nummer ziet?

Dankzij onze nuchtere kijk op en persoonlijke aanpak van verzuimbegeleiding  kunnen wij ook het ziekteverzuim binnen uw bedrijf naar beneden brengen. Onze kracht ligt in de begeleiding van de eerste 6 weken van het verzuim. Door binnen 48 uur de reden van ziekmelding glashelder te krijgen, pakken we het verzuim pragmatisch op en wordt in veel gevallen (te) lang ziek-zijn voorkomen.

Dit zijn niet alleen mooie woorden, we maken ze ook in de praktijk waar. Maak eens een vrijblijvende afspraak, zodat we kunnen laten zien wat we voor andere bedrijven doen.

Verzuimbegeleiding door een vaste casemanager

Verzuimbegeleiding Aalsmeer en omgeving
Marjolein is een van de casemanagers die verantwoordelijk is voor de verzuimbegeleiding

Optimale communicatie tussen u, uw (zieke) werknemer en Werkverzuim is voor ons essentieel. Daarom zorgen wij ervoor dat u een vaste casemanager krijgt, zodat er een kort lijntje tussen uw en ons bedrijf is. Een casemanager is uw contactpersoon voor het verzuim in uw bedrijf. Dat zou bijvoorbeeld Marjolein kunnen zijn (zie foto). Zodra een van uw medewerkers zich ziek meldt, kunt u dat aan haar doorgeven. Zij pakt het verder op.

Uw casemanager gaat vanaf de tweede ziektedag aan de slag. Ze belt dan uw medewerker in verband met de ziekmelding. Daarna wordt er contact met ú opgenomen om onze bevindingen te bespreken en te bepalen of er actie vereist is. Hierbij kunt u denken aan een (tijdelijke) aanpassing van de werkzaamheden of het inschakelen van de bedrijfsarts.

De casemanager zorgt er tevens voor dat er een verzuimdossier wordt opgebouwd. Dit is een verplichting van het UWV (Wet Verbetering Poortwachter).

Bedrijfsartsen met werkhervatting als prioriteit

De bedrijfsarts is een sleutelfiguur bij de verzuimbegeleiding. We werken dan ook alleen maar met gecertificeerde bedrijfsartsen die hoge prioriteit geven aan hervatting van het werk en demedicaliseren van verzuim.

Werkverzuim heeft een landelijke dekking, waardoor er altijd een bedrijfsarts bij u in de buurt zit.

Verzuimbegeleiding van A t/m Z

Ons uitgangspunt is dat het voor u beter moet gaan werken. We doen er dan ook alles voor u optimaal van dienst te zijn op een manier die aansluit bij u als persoon en uw organisatie.

U kunt op onze deskundigheid rekenen met betrekking tot de volgende specialisaties:

  • Verzuimbegeleiding
  • Spoor 2
  • Outplacement
  • Trainingen & opleidingen
  • Quickscan bezwaarprocedure UWV
  • Arbeidsdeskundig consult
  • Werkplekonderzoek

 

Neem contact met ons op voor vrijblijvende kennismaking.