Coronatest voor zorgpersoneel

Heeft u of bent u een zorgverlener en werkzaam voor een huisartsenpraktijk, in de gehandicaptenzorg, verpleeghuis, woonzorg centrum/kleinschalige woonvorm, wijkverpleging, bij de ambulancedienst, als verloskundige, bij GGZ intramuraal en Jeugdzorg? Dan kunt u bij ons een test op COVID-19 aanvragen.

Update: bent u medewerker in een onderwijsinstelling of opvang die veel in contact staat met kinderen? Bijvoorbeeld als leerkracht of opvangmedewerker? Ook dan is het mogelijk om een coronatest aan te vragen via Werkverzuim! Neem voor meer informatie contact op.

Voor wie is deze test bedoeld?

Deze coronatest is alleen bedoeld voor zorgpersoneel met klachten (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts > 38 graden).

Wanneer is een test niet nodig?

Een coronatest is niet nodig als:

  • Een medewerker met klachten vanuit huis kan werken;
  • Een medewerker 24 uur koortsvrij is en vrij van klachten;
  • De werkzaamheden aangepast worden zodat er geen significant contact is met patiënten/cliënten;
  • De medewerker alleen administratieve werkzaamheden verricht;
  • De medewerker 1,5 meter afstand houdt van patiënt/cliënt;
  • De medewerker alleen vluchtig contact heeft (bijv. aanreiken medicijnen).

Wilt u een test aanvragen?

Dan ontvangen wij graag de gegevens van de betreffende medewerker. De bedrijfsarts zal binnen 24 uur, maar vaak al dezelfde dag telefonisch contact opnemen met uw medewerker. Indien naar aanleiding van de inventarisatie door de bedrijfsarts een test noodzakelijk is, dan zal de bedrijfsarts een verwijzing voor de GGD afgeven. De GGD zal de medewerker dan zo spoedig mogelijk inplannen en oproepen voor de test.

De testuitslag wordt binnen 24 – 48 uur door de bedrijfsarts aan uw medewerker telefonisch doorgegeven.

Wat kost een coronatest?

De kosten van de test bedragen € 100,– (excl. BTW) per medewerker.

Heeft u vragen over de coronatest voor zorgpersoneel? Wij beantwoorden deze graag. Stuur een mail naar info@verzuimopwerk.nl of bel naar 0297 820 829. Voor meer informatie over corona kunt u onze informatiesheet lezen.

Waarmee kunnen we u helpen?

Heeft u vragen over ons verzuimtraject of onze werkwijze? Wilt u met ons een afspraak maken? Neem gerust met ons contact op!